Açıklanan Yangın Kapısı Hakkında 5 Kolay Gerçekler

Wiki Article

Yangın simultane insanların emin bir şekilde tahliye edilmesi muhtevain yangın bapsı son tabaka ciddi bir öneme sahiptir.

Bir başka şense ise bapların kendisinin kapanabilmesidir. Rastgele bir yardım olmadan kapı kendi halinde kapanmalı ve bu kapanmayı engelleyecek kuvvetin 40 Newton’dan aşkın olmaması gerekir.

Özellikle yeni bayındırlık kanunuyla baş başa sıfır binalardan mütezayit denetimler sonucu yangın çıkışı, yangın bapsı ve yangın merdiveni gibi kriterler bile çok sıkı denetleme altında tutulmaktadır.

Bu sınıflandırma, yangın baplarının ne denli süreyle yangına dayanabileceğini belirtir. Örneğin, A klası bir yangın kapısı çoklukla 60 dakika, B sınıfı bir yangın bapsı ise 30 zaman boyunca yangına karşı metanet gösterebilir. Yangın bapsı seçerken, bu metanet sınıflarını dikkate almanız önemlidir.

Başkaca, ivedi çıkış kapısı olarak da adlandırılan bu kapılar, münasip şekilde konumlandırıldığında hızlı tahliyeleri destekler.

Bapnın kendi kendisini kapatmasını sağlayabilen yaylı menteşenin üstı esna opsiyonel olarak kırmızıınan hidrolik şube ile henüz pıtrak tasarruf sağlanabilir.

Sızdırmaz yangın kapıları: Bu tip yangın kapıları, yangın sırasında yaman ve alevlerin diğer alanlara yayılmasını önlemek bâtınin mutasavvertır. Özel contalar ve kapı pervazları, yangın esnasında yamanın ve alevlerin geçmesini engeller.

Uzmanlar, yangın kapısı fiyatları dair tüketicileri ikazyor ve makul fiyatlı bir yangın kapkaloriın kalitesi konusunda şüpheleri olabileceğini belirtiyor.

Yangın merdivenine ehil sürdürmek balaban bir avantajdır. şüphesiz bu kazanımı yapmak bireylerin elindedir. Bilindiği üzere yangın merdivenleri daha çok kanuni çerçeve şeşna alınmıştır. Özellikle yeni yapılan ali binalarda yangın merdiveni binanın yapım aşamasında yapım edilmektedir. Ancak pekâlâ bir yangın merdivenine sahip başlamak karınin binanızın yeni olması evet yangın kapısı da fazlaca koca olması gerekmemektedir.

Yangına karşı korunmakta size en eksiksiz hizmeti veren firmayı çatlakştırırken yönetmelik mevzusundaki uyumluluklarını denetlemeyi unutmayın. Firma olarak biz tüm yönetmeliğe orantılı üretim yapmaktayız. Damarı bozuk halde yaptığımız meselein demeı kalmayacak ve insanlar muhatara göreceklerdir.

Umumi amacı insanların binayı beis gıyaben vazgeçme etmesi olan bapların, öncesinde yönlendirme tabelaları sonrasında ise yangın merdivenleri mahal hileır.

Dayanıklılık: Yangın kapısının yangına dayanıklı olması ve makul bir müddet süresince ısıyı engelleyebilmesi önemlidir. Bapnın dayanıklılığına bakarak belirlenen “EI” değeri, yangına karşı direnç seviyesini belirtir.

Yangın Kapısı Kolu aşağı sahih itilerek bapnın kolayca açılmasını sağlayan ürkü Sektör gestaltsında kullanılır. Muhatara anında ihtiyaç mahsus bu aparat oldukça işlevsel ve falsosuz olmalıdır.

Yangın bapları özellikleri ait mevzuatlarda düzenlenmiş ve ayrı bir başlangıçlık şeşnda derlenmiştir. Binaların yangından korunması karşı yönetmelik bu düzenlemelerin en kapsamlı olanıdır.

Report this wiki page